-=<O>=- ~~~ Egy anarchista hitvallás ~~~ -=<O>=-

Ezek az igazságok maguk bizonyítják, hogy minden embernek elidegeníthetetlen joga az élete, a szabadsága és saját munkájának összes terméke.

Az élethez való jog elofeltétele, hogy mindenkinek egyformán joga legyen az emberiség hagyatékának (a földnek, a levegonek és a vizeknek és ezek tartalmainak) használatára.

A szabadsághoz való jog elofeltétele, hogy egy embernek a másik feletti uralma kimondhatatlanul ördögien rossz dolog. De a szabadság nem foglalja magába a jogot arra, hogy valaki eltulajdonítsa azt, ami az egész emberiség tulajdona, pusztán saját használatra,
visszaélésre vagy minden ok nélkül.

Minden ember egyenlo és legitim joga a saját életének védelme,
és a javaik megosztása. Egyetlen személy vagy intézmény sem monopolizálhatja az ero(szak)
használatát. Napjainkban az ilyen monopóliumokkal rendelkezo intézményeket „kormányoknak” nevezik.

Ezért a kormányok a nem valamely társadalmi betegség gyógyszerei, hanem a társadalmat romboló zurzavar, a bunözés és a szegénység okozói.

A lopás gyilkosság és a nyomor, rablás, és a kormányok fo feladata ezek állandósítása.

Így a kormányzás és a magántulajdon megszuntetésével nagy lépést tehetnénk egy békés társadalom felé, ahol az emberek együtt élnek, játszanak, dolgoznak lopástól, gyilkosságoktól, elnyomástól, éhezéstol és hajléktalanságtól mentesen.
És a kormányzás és a magántulajdon megszunése lehetové tenné számunkra, hogy korlátlanul élvezhessük azon javakat, melyeket a fizikai univerzum nyújt nekünk, és melynek csak a képzeletünk szabhat határokat.

Mivel az ember halandó, úgy véljük, hogy egy ember jogai addig tartanak, amíg él.
Tulajdonuk, legyen az társadalmi toke vagy a munkájuk terméke, a társadalom tulajdonát képezi. Egy ember kijelölhet másokat, akiknek termékeire elovételi jogot szerez.
Azoknak, akiket erre kiválasztott, egyenlo mértéku ellenszolgáltatást kell tenniük a társadalom felé, másként a társadalom a javakban hiányt szenvedne.
A közvetlen és a tágabb értelemben vett családot a jövoben ugyanaz a vételi jog illetné.
Éljen a szabadság! Éljen a forradalom!